13 máj, 2015
Roláda z bravčovej panenky so šparglou a cviklovým pyré
Posted in : Krémové on by : gin
Roláda z bravčovej panenky so šparglou a cviklovým pyré
Vyskúšajte cviklové oyré aj k iným pokrmom, odporúčam
- 600 g bravčová panenka
- 200 g zelená špargľa
- 2 PL horčica
- 4 g soľ
- 4 g čierne korenie
- 300 g zemiaky
- 100 g repa červená
- 200 g mlieko
- cibuľa
- 100 g maslo
- 100 g olej olivový
- 200 g špenát listový
- olej
- cesnak
Panenka
- Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien a vyklepeme natenko. Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
- Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty s následne ju uložíme na mäso a zrolujeme. Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C dvadsať minút.
Cviklové pyré
- Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu.
- Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou.
Príloha
- Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme do sklovitej konzistencie na olivovom oleji
- Pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme, aby listy mierne zvedli.