HomePolievky Krémové Roláda z bravčovej panenky so šparglou a cviklovým pyré

Roláda z bravčovej panenky so šparglou a cviklovým pyré

Posted in : Krémové on by : gin

Roláda z bravčovej panenky so šparglou a cviklovým pyré

Vyskúšajte cviklové oyré aj k iným pokrmom, odporúčam

  • 600 g bravčová panenka
  • 200 g zelená špargľa
  • 2 PL horčica
  • 4 g soľ
  • 4 g čierne korenie
  • 300 g zemiaky
  • 100 g repa červená
  • 200 g mlieko
  • cibuľa
  • 100 g maslo
  • 100 g olej olivový
  • 200 g špenát listový
  • olej
  • cesnak

Panenka

  1. Bravčovú panenku narežeme pozdĺž vlákien a vyklepeme natenko. Osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
  2. Špargľu ponoríme do vriacej osolenej vody asi na 2 minúty s následne ju uložíme na mäso a zrolujeme. Povrch rolky osolíme, okoreníme a prudko opečieme na oleji. Dopečieme v rúre pri teplote 160°C dvadsať minút.

Cviklové pyré

  1. Očistené zemiaky a cviklu uvaríme v slanej vode a vymixujeme na kašu.
  2. Zjemníme maslom a mliekom a dochutíme soľou.

Príloha

  1. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme do sklovitej konzistencie na olivovom oleji
  2. Pridáme špenátové listy, osolíme, okoreníme a krátko orestujeme, aby listy mierne zvedli.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *