13 máj, 2015
Cuketový nákyp s údeným mäsom
Posted in : Krémové on by : gin
Cuketový nákyp s údeným mäsom
- 500 g cuketa
- 750 g údené mäso
- 100 g syr
- 2 ks strúhanka
- 1 balíček vajce
- 2 strúčiky cibuľa
- 5 PL olej
- 1 ks kypriaci prášok do pečiva
- 1 zväzok cesnak
- 1 hrnček petržlenová vňať
- 1 KL vegeta
- soľ
- cukor
- Cuketu najskôr umyjeme a dôkladne osušíme. Ošúpeme a nadrobno nastrúhame spolu so syrom.
- Mäso a ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, umytú petržlenovú vňať najemno nasekáme. Cuketu, syr, mäso a cibuľu spolu zmiešame, pridáme strúhanku, kypriaci prášok, vegetu, soľ, korenie a vajcia. Strúčiky cesnaku prelisujeme a vmiešame do cesta.
- Na dno zapekacej misy nalejeme olej a zmes dáme do nej. Pečieme na strednej teplote asi 20-30 minút. Upečené posypeme sekanou petržlenovou vňaťou.