HomeRecipeGruzínska kuracia polievka

Gruzínska kuracia polievka

Posted in : Polievky on by : gin

Vytlačiť recept
Gruzínska kuracia polievka
Veľmi podobná dobre známemu vývaru, no predsa len sa pripravuje trochu inak
Gruzínska kuracia polievka
Typ jedla Polievka
Prep Time 15
Cook Time 3 hodiny
Passive Time 2,5 hodiny
Servings
osôb
Ingredients
Typ jedla Polievka
Prep Time 15
Cook Time 3 hodiny
Passive Time 2,5 hodiny
Servings
osôb
Ingredients
Gruzínska kuracia polievka
Instructions
  1. Klasicky si uvaríme vývar. Čiže do vody si vložíme kura, prípadne kuracie krídla. Polhodinu pred dovarením pridáme vňaťku, bobkový list a koreniny spolu so soľou. Kura vyberieme z hrnca a mäsko oberieme. Cibuľu si ošúpeme, nadrobno nakrájame a usmažíme na masle. Pridáme ju k vývaru a celé to varíme ešte 5 až 10 minút.
  2. V miske si na záver rozšľaháme žĺtka s octom alebo s citrónovou šťavou a za stáleho miešania túto žĺtkovú zmes vylejeme do polievky. Stále ju miešame. Úplnou bodkou tohto receptu je, že do polievky naspäť vrátime kúsky kuracieho mäsa a pri podávaní ju posypeme koriandrom. Dobrú chuť.
Recipe Notes

recept bol prevzaty zo stránky www.babskeveci.sk

Powered by WP Ultimate Recipe

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *