16 október, 2018
Gruzínska kuracia polievka
Posted in : Polievky on by : gin

Prep Time | 15 |
Cook Time | 3 hodiny |
Passive Time | 2,5 hodiny |
Servings |
osôb
|
Ingredients
- 1 ks menšie kura
- 5 ks žĺtkov
- 250 g cibule
- 50 ml octu alebo citrónovej šťavy
- čierne korenie
- 1 ks bobkového listu
- soľ
- vňaťka
- koriander
Ingredients
|
![]() |
Instructions
- Klasicky si uvaríme vývar. Čiže do vody si vložíme kura, prípadne kuracie krídla. Polhodinu pred dovarením pridáme vňaťku, bobkový list a koreniny spolu so soľou. Kura vyberieme z hrnca a mäsko oberieme. Cibuľu si ošúpeme, nadrobno nakrájame a usmažíme na masle. Pridáme ju k vývaru a celé to varíme ešte 5 až 10 minút.
- V miske si na záver rozšľaháme žĺtka s octom alebo s citrónovou šťavou a za stáleho miešania túto žĺtkovú zmes vylejeme do polievky. Stále ju miešame. Úplnou bodkou tohto receptu je, že do polievky naspäť vrátime kúsky kuracieho mäsa a pri podávaní ju posypeme koriandrom. Dobrú chuť.
Recipe Notes
recept bol prevzaty zo stránky www.babskeveci.sk
Powered by WP Ultimate Recipe