28 marec, 2015
Plnené kuracie rolky s hrachovou kašou
Posted in : Krémové on by : gin
Plnené kuracie rolky s hrachovou kašou a špenátom
Na kuracie prsia:
- 4 ks kuracie prsia
- 80 g sušené paradajky
- 60 g syr Feta
- 400 g baby špenát
- 100 g prosciutto
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
Na prílohu:
- 100 g koreňovej zeleniny (mrkva (petržlen, zeler))
- 100 g žltého lúpaného hrachu
- 2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 500 ml kuracieho vývaru
- vetvička rozmarínu
- citrónová kôra
Na kuracie prsia:
- Kuracie prsia nakrájame na rezeň, jemne vyklepeme, mierne osolíme a okoreníme.
- Na prsia poukladáme lístky špenátu, na špenát uložíme sušené paradajky a syr Feta. Zrolujeme do roládky, ktorú obalíme parmskou šunkou. Roládky zabalíme do alobalu.
- Varíme vo vode cca 20minút.
- Po uvarení opečieme zo všetkých strán a nakrájame.
Na hrachovú kašu:
- Hrach si dopredu namočíme asi na hodinku.
- Orestujeme jednu nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme 2 strúčiky nakrájaného cesnaku a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a ešte cca 5 minút orestujeme.
- Pridáme vetvičku rozmarínu, namoťený žltý hrach a zalejeme vývárom. Okoreníme, osolíme a povaríme asi 20 – 25 minút. Podľa potreby dolievame kurací vývar.
- Po dovarení rozmixujeme mixérom a dochutíme citrónovou kôrou, soľou a čiernym korením.
Na špenát:
- Jednu na jemno nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji do sklovita spolu s nakrájaným strúčikom cesnaku. Pridáme zvyšok baby špenátu, čo nám zostal z kuracích pŕs, osolíme, okoreníme a necháme na miernom ohni špenátové listy zvädnúť.