HomePolievky Krémové Plnené kuracie rolky s hrachovou kašou

Plnené kuracie rolky s hrachovou kašou

Posted in : Krémové on by : gin

Plnené kuracie rolky s hrachovou kašou a špenátom

Na kuracie prsia:

  • 4 ks kuracie prsia
  • 80 g sušené paradajky
  • 60 g syr Feta
  • 400 g baby špenát
  • 100 g prosciutto
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

Na prílohu:

  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva (petržlen, zeler))
  • 100 g žltého lúpaného hrachu
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 500 ml kuracieho vývaru
  • vetvička rozmarínu
  • citrónová kôra

Na kuracie prsia:

  1. Kuracie prsia nakrájame na rezeň, jemne vyklepeme, mierne osolíme a okoreníme.
  2. Na prsia poukladáme lístky špenátu, na špenát uložíme sušené paradajky a syr Feta. Zrolujeme do roládky, ktorú obalíme parmskou šunkou. Roládky zabalíme do alobalu.
  3. Varíme vo vode cca 20minút.
  4. Po uvarení opečieme zo všetkých strán a nakrájame.

Na hrachovú kašu:

  1. Hrach si dopredu namočíme asi na hodinku.
  2. Orestujeme jednu nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme 2 strúčiky nakrájaného cesnaku a na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a ešte cca 5 minút orestujeme.
  3. Pridáme vetvičku rozmarínu, namoťený žltý hrach a zalejeme vývárom. Okoreníme, osolíme a povaríme asi 20 – 25 minút. Podľa potreby dolievame kurací vývar.
  4. Po dovarení rozmixujeme mixérom a dochutíme citrónovou kôrou, soľou a čiernym korením.

Na špenát:

  1. Jednu na jemno nakrájanú cibuľku orestujeme na oleji do sklovita spolu s nakrájaným strúčikom cesnaku. Pridáme zvyšok baby špenátu, čo nám zostal z kuracích pŕs, osolíme, okoreníme a necháme na miernom ohni špenátové listy zvädnúť.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *