7 marec, 2015
Steak z tuniaka s horčicovou omáčkou
Comments : 1 Posted in : Krémové on by : gin
Steak z tuniaka z horčicovou omáčkou
Nie najlacnejšie jedlo, ale raz za čas , prečo nie? 🙂 A hlavne asi najrýchlejšie teplé jedlo aké viete urobiť.
- 700 g tuniak
- 6 PL olej olivový
- 8 PL plnotučná horčica
- 4 PL dijonská horčica (alebo francúzska)
- 8 PL smotana kyslá
- mleté farebné korenie
- morská soľ
- Tuniaka rozkrojáme na dva 4 steaky hrubé asi 3-4 cm. Osolíme okoreníme a zprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán, každú asi minútu až dve podľa hrúbky steaku. Odporúčam kratšie, tuniakový steak má byť vo vnútri surový a krásne ružový. Po opečené ho necháme 10 minút odložiť, ale tak, aby nevychladol.
- Medzitým si urobíme omáčku. Je veľmi jednoduchá, zmiešame v ingredienciach spomenuté dva druhy omáčky so smotanou a je to.
- Podávame s grilovanou alebo anglickou zeleninou a opekanými zemiakmi.
Steak môžete pripraviť aj bez omáčky, ale vtedy ho opekajte na bylinkovom masle