Home / Polievky / Krémové / Steak z tuniaka s horčicovou omáčkou
7 marec, 2015

Steak z tuniaka s horčicovou omáčkou

Comments : 1 Posted in : Krémové on by : gin

Steak z tuniaka z horčicovou omáčkou

Nie najlacnejšie jedlo, ale raz za čas , prečo nie? 🙂 A hlavne asi najrýchlejšie teplé jedlo aké viete urobiť.

  • 700 g tuniak
  • 6 PL olej olivový
  • 8 PL plnotučná horčica
  • 4 PL dijonská horčica (alebo francúzska)
  • 8 PL smotana kyslá
  • mleté farebné korenie
  • morská soľ
  1. Tuniaka rozkrojáme na dva 4 steaky hrubé asi 3-4 cm. Osolíme okoreníme a zprudka opečieme na olivovom oleji z oboch strán, každú asi minútu až dve podľa hrúbky steaku. Odporúčam kratšie, tuniakový steak má byť vo vnútri surový a krásne ružový. Po opečené ho necháme 10 minút odložiť, ale tak, aby nevychladol.
  2. Medzitým si urobíme omáčku. Je veľmi jednoduchá, zmiešame v ingredienciach spomenuté dva druhy omáčky so smotanou a je to.
  3. Podávame s grilovanou alebo anglickou zeleninou a opekanými zemiakmi.
Steak môžete pripraviť aj bez omáčky, ale vtedy ho opekajte na bylinkovom masle

 

1 COMMENT

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *