HomePolievky Krémové Smotanovo-hubové cestoviny s kuracím mäsom

Smotanovo-hubové cestoviny s kuracím mäsom

Posted in : Krémové on by : gin

Smotanovo-hubové cestoviny s kuracím mäsom

  • 400 g kuracích pŕs
  • 1 hrsť sušených húb
  • 1 hrsť čerstvých húb
  • 1 cibuľa
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 300 ml smotany na varenie
  • petržlenová vňať
  • 1 halúzka ligurčeku (domácky vegeta)
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • mletá rasca
  • červená mletá paprika
  • 25 g masla
  • 2 PL olivového oleja
  1. Hrsť sušených húb si zalejeme vriacou vodou a cca 30 minút si ich nevšímame.
  2. Zatiaľ si nakrájame kuracie mäsko na kocky cca 1×1 cm, cibuľku na nie príliš jemné kocky a cesnak na štvrťky.
  3. Na panvicu si dáme plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2 PL olivového oleja, do rozpáleného masla pridáme kocky kuracích pŕs, jemne ich okoreníme, smažíme len 2-3 minútky kým sa zatiahnu, Potom ich vyberieme z panvice a výpek použijeme ďalej.
  4. Panvicu odstavíme z ohňa, pridáme kúsky cesnaku, vsypeme nakrájanú cibuľu. Z namočených sušených húb poriadne zlejeme vodu (tú odložíme bokom, ešte sa nám zíde) a vysypeme ich do panvice, pustíme oheň a necháme spolu dusiť 2-3 minuty.
  5. Potom cesnak vyberieme a pretlačíme ho naspäť k hubám a cibuli.
  6. Podusíme spolu cca 25 minút. Podľa potreby podlievame vodou z húb.
  7. Medzitým si čerstvé (alebo mrazené) huby očistíme, opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky. Možno použiť hocijaké huby, ktoré máte k dispozícii.
  8. Huby vsypeme do panvice, dochutíme korením, rascou, sladkou paprikou, soľou, pridáme halúzku ligurčeka, zalejeme cca 0,5 dl vody z húb a všetko spolu dusíme ešte cca 10 minút.
  9. Nakoniec vlejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť prípadne ešte zredukovať.
  10. Nakoniec vysypeme kuracie prsia a necháme prehriať na jednu minútku
  11. Odstavíme z ohňa a vsypeme nasekanú petržlenovú vňať.
Podávame s cestovinami

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *