14 december, 2014
Smotanovo-hubové cestoviny s kuracím mäsom
Posted in : Krémové on by : gin
Smotanovo-hubové cestoviny s kuracím mäsom
- 400 g kuracích pŕs
- 1 hrsť sušených húb
- 1 hrsť čerstvých húb
- 1 cibuľa
- 2 – 3 strúčiky cesnaku
- 300 ml smotany na varenie
- petržlenová vňať
- 1 halúzka ligurčeku (domácky vegeta)
- soľ
- čierne mleté korenie
- mletá rasca
- červená mletá paprika
- 25 g masla
- 2 PL olivového oleja
- Hrsť sušených húb si zalejeme vriacou vodou a cca 30 minút si ich nevšímame.
- Zatiaľ si nakrájame kuracie mäsko na kocky cca 1×1 cm, cibuľku na nie príliš jemné kocky a cesnak na štvrťky.
- Na panvicu si dáme plátok masla (cca 1 cm z veľkého masla) a 2 PL olivového oleja, do rozpáleného masla pridáme kocky kuracích pŕs, jemne ich okoreníme, smažíme len 2-3 minútky kým sa zatiahnu, Potom ich vyberieme z panvice a výpek použijeme ďalej.
- Panvicu odstavíme z ohňa, pridáme kúsky cesnaku, vsypeme nakrájanú cibuľu. Z namočených sušených húb poriadne zlejeme vodu (tú odložíme bokom, ešte sa nám zíde) a vysypeme ich do panvice, pustíme oheň a necháme spolu dusiť 2-3 minuty.
- Potom cesnak vyberieme a pretlačíme ho naspäť k hubám a cibuli.
- Podusíme spolu cca 25 minút. Podľa potreby podlievame vodou z húb.
- Medzitým si čerstvé (alebo mrazené) huby očistíme, opláchneme a nakrájame na väčšie kúsky. Možno použiť hocijaké huby, ktoré máte k dispozícii.
- Huby vsypeme do panvice, dochutíme korením, rascou, sladkou paprikou, soľou, pridáme halúzku ligurčeka, zalejeme cca 0,5 dl vody z húb a všetko spolu dusíme ešte cca 10 minút.
- Nakoniec vlejeme smotanu na varenie a necháme prevrieť prípadne ešte zredukovať.
- Nakoniec vysypeme kuracie prsia a necháme prehriať na jednu minútku
- Odstavíme z ohňa a vsypeme nasekanú petržlenovú vňať.
Podávame s cestovinami